У Грузії можлива фальсифікація на минулих парламентських виборах спровокувала хвилю протестів. Тисячі людей вийшли на вулиці в Тбілісі, Батумі й інших грузинських містах. Лідери опозиції вже висловили свої вимоги владі. Про перебіг акцій протестів самі учасники розповідають у соціальних мережах. Також актуальну інформацію наводять видання "Грузия.online" і Mtavari Arkhi, пише 24 канал.

Читайте також: У Білорусі анонсують проведення нового масштабного мітингу: до міста стягнули військову техніку (відео)

Наразі точну кількість учасників протестів назвати важко. Грузинські видання пишуть про "багато тисяч". На відео, які публікують у соцмережах і ЗМІ, справді помітні великі натовпи людей.

Наразі найбільша акція зібралася в Тбілісі – столиці Грузії. Туди люди з'їжджалися з усіх куточків країни. Також велика акція проходить у Батумі. Ті, хто не змогли поїхати в столиці, висловлюють протест на вулицях власних міст.

Тим часом у Тбілісі рух на дорогах повністю паралізований. Протестувальники повністю зайняли проспект Руставелі в центрі столиці. Втім сама акція виходить далеко за його межі.

Протести підтримали десятки політичних партій, зокрема й 7 тих, які за результатами виборів проходять у парламент Грузії. Це всі партії, крім владної "Грузинської мрії – демократичної Грузії" грузинського олігарха Бідзіни Іванішвілі.

До слова, протест почався ще 1 листопада – тоді його розпочали політики, представни опозиційних політсил. Та набули такого масштабу ці акції лише через тиждень після початку.

Читайте також: "Білорусь стає ядерною державою", – Лукашенко

Крім політиків, підтримали протести й відомі грузинські діячі культури. Наприклад, музиканти зі сцени виконували сучасні й традиційні патріотичні пісні – точно як під час Трояндової революції 2003 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook