У вівторок вранці до будівлі адміністрації Кемеровської області прийшли люди, вимагаючи розповісти правду про пожежу в торговому центрі "Зимова вишня".

Читайте також: Кількість загиблих під час пожежі ТРЦ в Росії зросла до 53

Як повідомляє "Українська правда", посилаючись на "Интерфакс", спочатку на площі Совєтов зібралися близько 300 осіб, потім кількість людей стала збільшуватися.

Багато хто приніс із собою фотографії дітей.

Городяни вимагають від влади розповісти правду про трагедію, що сталася в неділю.

Багато хто не вірить, що оприлюднене число жертв відповідає дійсності; інші вважають, що відразу після початку пожежі до ТЦ прибуло дуже мало рятувальників, які не зробили всього необхідного для порятунку людей.

За останніми даними, в результаті пожежі в торговому центрі "Зимова вишня" 25 березня загинули 64 людини. Проте, припускають, що число загиблих сягає 300 чоловік, багатьох ще не дістали з-під завалів.

Повідомляють, що на час пожежі, охорона ТРЦ не сповістила відвідувачів про те, що сталось та заблокувала усі виходи, внаслідок чого люди опинились у вогняній пастці.

Читайте також: Під час пожежі у торговому центрі загинуло троє дітей

Віце-губернатор Кемеровської області Сергій Цивільов вийшов до жителів Кемерова. Натовп зустрів його криками "Правду!", "У відставку!", "Вбивці!".

Також присутні на мітингу вимагали, щоб до них вийшов президент Росії Володимир Путін, який прилетів 27 березня в Кемерово.

"Чому король у теплі?! Ми його не обирали!", – скандували люди.

Мітингувальники домовилися самостійно підрахувати число жертв пожежі в торговому центрі – жителі будуть надсилати дані про загиблих на спільну електронну адресу.

У свою чергу, мер Кемерова Ілля Середюк відправив ініціативну групу жителів до міських моргів, де вони зможуть переконатися, скільки тіл загиблих було доставлено туди після пожежі в торговому центрі "Зимова вишня".

Путін поклав квіти біля торгового центру "Зимова вишня", де пожежа згубила десятки людей. При цьому президент Російської Федерації навіть не оголосив дня жалоби у пам'ять про загиблих.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter