Дорожники відновлюють автошлях Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ у селищі Колки.

Читайте також: У Луцьку розпочали ремонт вулиці Дубнівської (фото)

Ремонтні роботи розпочались на початку червня. Із майже 3 км ділянки, охопленої ремонтом, на півторакілометровому відтинку вже влаштовані всі заплановані проєктом шари нового дорожнього одягу – від основи до верхнього шару, йдеться на фейсбук-сторінці Служби автодоріг в області.

Тепер, після завершенню влаштування мережі дощової каналізації, роботи з відновлення дорожнього одягу відновили. Дорожня техніка працює в селищі Колки. Зараз посилюється основа шаром обробленої цементом щебенево-піщаної суміші завтовшки 17 см, поверх влаштовують 12-сантиметровий перший шар асфальту. Після встановлення бордюрів по краю проїзної частини, укладуть ще 5 см верхнього шару дорожнього покриття зі щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші.

Разом з тим дорожники продовжують прокладати тротуарні доріжки та ремонтують водопропускну трубу.

На ділянці, що асфальтують, організований реверсний режим руху автотранспорту.

Також звертають увагу водіїв, що на автошляху Р-14 перед в’їздом в селище Колки зі сторони Луцька облаштований засіб заспокоєння руху – напрямний острівець. Тож задля власної безпеки кермуйте відповідально – зважайте на дорожні знаки, дотримуйтесь дозволеного швидкісного режиму, не нехтуйте правилами дорожнього руху! – йдеться в дописі.

Читайте також: В Україні почнуть діяти нові дорожні знаки: що позначатимуть

Наразі ще відбуваються підготовчі роботи для відновлення ще майже 43 км автошляху Р-14 – виготовляють проєкно-кошторисну документацію, організовують публічні закупівлі, укладають договори з підрядниками.

Проєктну документацію розробляють і на ремонт мосту через р.Стир у Колках та встановлення перед селищем системи зважування в русі WiM.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook