Коронавірус – системне ураження всіх органів. На цьому наголосила медична директорка ковідного госпіталю у Боголюбах Наталія Скальська в інтерв'ю журналісту Андрію Гнатюку, пише Конкурент.

Читайте також: На Волині зафіксували ще дві смерті від COVID-19 за добу

"Ми зараз маємо багато інсультів, порушень психічного плану. Люди мають галюцинації: слухові, зорові. Хтось відчуває незрозумілі запахи, хтось розповідає, що в нас в відділенні вибух стався. Декому ввижається, що до них приходять інші люди", – зазначила вона.

Із її слів, є психомоторне збудження, схильність до суїцидів, великий ступінь депресивних форм.

"Тих, хто є збудженими, ми стараємося прив'язати. Є хворі, які можуть піти через вікно. Схильні до таких психозів. Ми робимо з одноразових халатів м'ягкі петлі на руки. Тобто хворий на ліжку може робити все, він не прив'язаний до ліжка, але вийти з палати чи дійти до вікна, заподіяти собі таку шкоду не може", – пояснила Наталія Скальська.

Із її слів, медики ковідного госпіталю консультуються із психіатрами. Відтак таким хворим проводиться спецлікування. Зараз про психічні розлади говорять у всіх країнах світу, тому що головний мозок – мішень коронавірусу.

Читайте також: На Волині за добу − 249 нових хворих та 2 смерті від COVID-19


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook