Про це журналістам телеканалу «Аверс» стало відомо з власних джерел. З приводу смерті в’язня наразі порушено кримінальні провадження за фактами навмисного вбивства, підробки документів, та за фактом халатності лікарів, яка призвела до тяжких наслідків. Тим часом цей резонансний випадок знайти у публічному доступі практично не можливо. У звіти, які правоохоронці оприлюднюють для громадськості – вбивство в’язня у СІЗО чомусь не потрапило.

Як вдалося з’ясувати померлий в’язень слідчого ізолятора був мешканцем Володимир-Волинського району. Очевидно, він деякий час перебував у місцевій лікарні, адже слідчі витребовують медичну справу померлого, аби дізнатися чи можна було його утримувати у СІЗО після того, як він потрапив на лікування. Головний лікар Володимир-Волинського ТМО Олександр Клачук у розмові з журналістами повідомив, що чоловік був молодий. З’ясувати обставини смерті журналісти «Аверсу» спробували у Західному міжрегіональному управлінні виконання покарань та пробацій Міністерства юстиції України. Представники цього управління аж у Львові, а дана тема там теж не дуже доступна.

У луцькому СІЗО цього кримінального провадження не коментують взагалі, випроваджують в які завгодно інстанції, аби подалі від загратованої установи, наостанок заявляють, що нікому з СІЗО підозри не оголошено. В управлінні охорони здоров’я взагалі не знають про те, що лікарів обвинувачують у службовій халатності. Начальник установи Ігор Ващенюк забачивши журналістів поспішно залишає кабінет по справах, його заступник Валерій Кацман не вельми виховано каже, що не володіє такою інформацією, тобто, виходячи з його слів, в управлінні не ініціювали службову перевірку з приводу халатності лікарів, яка ймовірно є однією з причин смерті людини.