З 22 травня 2020 року у низці областей України розпочали другий етап послаблення карантинних обмежень. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України рішення про дозвіл на відновлення роботи громадського транспорту та на відкриття дитячих садочків в областях покладені на обласні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Волинська область не потрапила до переліку областей, яким дозволено перейти до другого етапу пом’якшення карантину. Тому сьогодні у Луцьку неможливо відновити роботу громадського транспорту та дитячих садочків.

Читайте також: На Волині не можуть запустити громадський транспорт через велику кількість хворих на COVID-19

Про це сьогодні говорили під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, яку провів секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, йдеться на сайті Луцькради.

За його словами, ситуація із поширенням захворюваності в області буде постійно відстежуватися, і якщо епідеміологічні показники будуть покращуватися – обласна комісія зможе дати дозвіл на відкриття дитсадків та роботу громадського транспорту. Одразу після цього Луцька міська рада та виконавчий комітет приймуть відповідні рішення.

"Ми повинні з розумінням поставитися до ситуації, що склалася. Сподіваємося, що до 1 червня ситуація буде під контролем і нам вдасться пом’якшити карантин. Але, в першу чергу, відповідальність на кожному з нас, і правила карантину є актуальними та обов’язковими для всіх без винятку", – наголосив він. При цьому перевезення медичних працівників і надалі будуть проводитися відповідно до укладених договорів.

Читайте також: Ослаблення карантину в Україні: МОЗ пояснив, що залишається під забороною

Повідомляється, що станом на 22 травня 2020 року у Волинській області зафіксовано 740 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, за останню добу додалося 42 нових випадки. 148 із них зареєстровано у місті Луцьку, з них - 5 летальних. За добу сімейними лікарями було виявлено 90 хворих на ГРВІ та грип, з них 48 дітей. Встановлено також 4 підозри на зараження коронавірусом, одну пневмонію. Продовжується виявлення та тестування контактних осіб, контроль за особами, що знаходяться на самоізоляції.

Не припиняється контроль і за об’єктами торгівлі, а також закладами, яким відповідно до першого етапу послаблення карантину дозволено працювати. Працівники Головного управління Держпродспоживслужби перевіряють суб’єкти господарювання, зокрема ринки, перукарні, салони краси, різноманітні заклади торгівлі на предмет дотримання протиепідемічних заходів. За даними Держпродспоживслужби, чимало порушень зафіксовано у невеликих магазинах, які розташовані у спальних районах. Водночас, агропродовольчі ринки здебільшого дотримуються заходів безпеки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook