22 лютого ввечері до поліції надійшло повідомлення про скоєння тяжкого злочину на вулиці Гетьмана Дорошенка у Луцьку. Екіпаж патрульних поліцейських негайно прибув за вказаною адресою.

Читайте також: Лучанин ледь не вбив свого товариша

На місці з’ясувалось, що події злочину не було, а хибний виклик здійснив 20-річний місцевий мешканець, інформує пресслужба поліції Волинської області.

Під час оформлення адмінматеріалів на правопорушника патрульні поліцейські виявили у чоловіка металевий предмет, схожий на кастет. Слідчо-оперативна група його вилучила. Заборонений предмет направлять до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення відповідних експертиз.

Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 263 (носіння, виготовлення, ремонт кастету без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає, зокрема позбавленням волі на строк до трьох років. Триває слідство.

Читайте також: На Волині чоловік до півсмерті побив товариша під час застілля

За фактом завідомо неправдивого виклику спеціальних служб поліцейські винесли постанову за ст. 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Правопорушник сплатить штраф від 51 до 119 гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook