У зв'язку з відновленням прав щодо проведення перевірок Луцький міський голова Ігор Поліщук доручив відділу державного архітектурно-будівельного контролю міськради в найкоротший час провести перевірки об'єктів незаконного будівництва й об'єктів, що ведуться з порушеннями та вжити заходів щодо притягнення порушників до відповідальності. Про це очільник міста повідомив на своїй сторіці у Facebook.

Читайте також: У Луцьку на місці смертельної аварії встановили світлофор

За його словами, серед об'єктів, що першочергово будуть перевірені – скандальне будівництво на вул. Сенаторки Левчанівської, 5/1, офісний центр по пр. Відродження, 29а, будівництво, що ведеться з порушенням по вул. Мічуріна, 2 та загрожує сусіднім будинкам, незаконно переобладнані під комерцію квартири на 1 поверхах та інші об'єкти.

Можливість відновити контроль за будівництвом виникла внаслідок прийняття та набрання чинності постановою КМУ від 16 грудня 2020 р. № 1339 "Про відновлення дії постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 р. № 553", що дало можливість відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради після 10 місяців перерви повернути повноваження щодо здійснення контролю за будівництвом та вжиття заходів щодо притягнення порушників до відповідальності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook