З бюджету Луцька спрямують додаткові кошти, які необхідні для проведення діагностичних обстежень чорнобильців на високотехнологічному медичному обладнанні.

Читайте також: В Україні планують запровадити "13-у пенсію"

Із проханням про таку допомогу до членів виконкому Луцької міської ради звернувся голова обласного товариства "Спілки "Чорнобиль" Ростислав Кухтей. Він попросив членів виконкому підтримати його звернення щодо виділення коштів на обстеження на високотехнологічному медичному обладнанні лучан-ліквідаторів аварії на ЧАЕС, пише ІА Волинські Новини.

Ростислав Кухтей зазначив, що вартість повного сеансу діагностики коливається у межах від 2 до 3 тисяч гривень на одного ліквідатора.

Читайте також: В Україні масово звільняються прикордонники – в Уряді забули про підвищення зарплат

"Загалом Луцька міська рада свої зобов’язання перед чорнобильцями виконує. Якщо і є проблеми з фінансуванням – то вони пов’язані з державним бюджетом. Зокрема, у Луцьку ця підтримка є найкращою в усій області, а може й в Україні загалом. Але дуже прошу міську раду виділити кошти на повне обстеження кожного ліквідатора, адже у 75-80% наших ліквідаторів отримують мінімальні пенсії", – зауважив Кухтей.

Члени виконкому таку ініціативу підтримали.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook