Депутат Андрій Білан вважає, що будівництво на Ковельській, 17 є незаконним і має бути припинене.

Читайте також: У Волинській облраді відповіли голові ОДА Савченку на "вимогу" зібрати сесію

Про це йде мова у депутатському зверненні до виконувача обов'язків міського голови Григорія Пустовіта, пише Volynua.

За його словами будівництво вже не перший рік викликає значний резонанс серед лучан. З 2015 року підготовчі будівельні роботи розпочались із облаштування з’їзду з вулиці Ковельської навпроти перехрестя вулиці Набережної. З того часу триває завезення будівельних відходів, що триває і по сьогоднішній день.

"Зауважу, що у 2015 році Держархбудінспекція у Волинській області скасувала реєстрацію декларації про початок виконання підготовчих робіт щодо будівництва багатоповерхового житлового будинку у Луцьку на вулиці Ковельська, 17. Тоді під час проведення планової перевірки працівники інспекції виявили, що підготовчі роботи для будівництва багатоповерхівки з вбудованими торгово-офісними приміщеннями проводяться на земельній ділянці, яка не була відведена для цієї мети. У зв’язку з цим реєстрацію відповідної декларації скасували.

Тоді ж підготовчі будівельні роботи викликали резонанс у суспільства, про те, що дане будівництво змінить образ міста Старого міста наголошували краєзнавці, історики та архітектори. На певний період часу, роботи були зупинені, але цього року були знову помічені факти вивезення будівельного сміття для нібито облаштування з’їзду. Додатково слід зазначити, що ні Луцька міська рада, ні виконавчий комітет Луцької міської ради не затверджували детального плану території цього кварталу. Таким чином, будівельні роботи, які здійснюються зараз з облаштування з’їзду на вулиці Ковельській, 17 мають сумнівний статус, а дозволи на будівництво багатоповерхівок досі не отримані", – йдеться у зверненні.

Читайте також: Готівка, квартири, маєтки, "ювелірка" та елітні годинники: які статки має голова Волинської ОДА Савченко

"Зважаючи на викладені факти, вимагаю невідкладно вжити заходів щодо припинення незаконних будівельних робіт (підготовчі земельні роботи) та поінформувати лучан про те, хто і на чиє замовлення проводить незаконні будівельні роботи на земельній ділянці, що на вул. Ковельській, 17", – йде мова у зверненні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook