Депутати Луцької міської ради дозволили відновити роботу деяким закладам міста, функціонування яких було тимчасово зупинено, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19. Відповідне рішення було підтримане на позачерговій сесії Луцької міськради 8 квітня, яка пройшла на стадіоні "Спортивне ядро".

Читайте також: На Волині збільшилась кількість захворювань на коронавірус: де зафіксували зараження

Згідно прийнятого документу, у період карантину працюватимуть такі заклади: продуктові магазини, насіння і садивних матеріалів, пестицидами, агрохімікатами, побутової хімії, аптек, салонів та майстерень оптики, а також веломагазинів і  майстерень з ремонту велосипедів.

Також дозволили роботу установам із забору аналізів та проведення лабораторних досліджень, ветеринарним клінікам, а також майстерням з ремонту взуття, пунктам виготовлення ключів, АЗС, СТО, автомийок (без приготування їжі та напоїв).

Для усіх підприємств, установ, закладів, що не відносяться до вищезазначених та здійснюють торгівлю і обслуговування встановити максимально допустиму одночасну кількість відвідувачів з розрахунку 15 кв.м. на одного відвідувача.

Керівникам підприємств, установ, торгівельних закладів забезпечити за допомогою розмітки в касовій зоні, у відділах де можливе утворення черг, та у разі необхідності на вході, відстань між відвідувачами не меньше 1,5 метра, а також встановлення дезінфекторів для обробки продуктових корзин і візків. Видавати кожному відвідувачу одноразові рукавички, у разі неможливості забезпечити дезінфектори на вході. Здійснювати регулярне додаткове прибирання та дезінфекцію приміщень.

Читайте також: На Волині у лікарні, де перебувають хворі з підозрою на COVID-19, від пневмонії помер чоловік

Зазначимо, що станом на 10.00 год. 08 квітня на Волині зареєстровано 36 випадків COVID-19 лабораторно підтверджених методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР). 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook