У Луцьку двоє підлітків на роликах вчепились до тролейбуса і їздили проїжджою частиною, чим наражали на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху.

Читайте також: Автівку викинуло на тротуар: у Луцьку на перехресті − ДТП (фото)

Відео інциденту опублікувала у Facebook користувачка Надя Боярчук. Жінка зазначила, що пригрозила юнакам поліцією, проте вони не відреагували, пише ІА Волинські новини.

Інцидент трапився ввечері на проспекті Перемоги поблизу міськвідділу поліції.

На відео видно, як двоє юнаків чіпляються за драбину тролейбуса і їдуть, тримаючись за нього.

Читайте також: На Волині зіткнулися бус та вантажівка, є потерпілі

Зазначимо, що смертельно небезпечна розвага, яка отримала назву "зачепінг", прийшла в Україну з Росії в 2010 році і з кожним роком ставала все більш популярною серед українських підлітків.

Часто "зачепери" чіпляються до трамваїв і тролейбусів. Взимку прив'язують санки до автомобілів. Але найбільше їх приваблюють поїзди, де на даху пересуватися небезпечніше. Часто такі розваги закінчуються загибеллю.

В країнах, де зачепінг прижився, законом передбачена відповідальність. В Україні за дане правопорушення передбачено штраф у розмірі від 119 до 255 гривень, в Білорусії – від 6 до 30 білоруських рублів, у Великобританії – від 50 до 1000 фунтів стерлінгів, у Німеччині – до 50 тисяч євро, у США штраф встановлюється місцевим законодавством штатів, від 50 до 100 доларів, так само як і арешт – від 10 до 30 діб.

Найжорсткіше покарання за проїзд зовні поїздів застосовується в Канаді – штраф від 130 до 10 тисяч доларів США або до року тюремного ув'язнення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook