В період різких похолодань, з настанням морозів та складних погодних умов збільшується ризик переохолодження та обмороження.

Читайте також: На Волині запрацювали пункти обігріву (перелік адрес)

У минулі вихідні дні госпіталізували 3-х пацієнтів з обмороженнями кінцівок та двох – із загальним переохолодженням, йдеться на сторінці Луцької міської клінічної лікарні у Facebook.

"Переохолодження організму – це загальний стан людини, коли на всю поверхню тіла впливає холод, а температура тіла при цьому падає нижче 35 ºC.

Діти, літні й ослаблені люди, особливо худі, стомлені і голодні, найбільш уразливі до переохолодження. Переохолодження настає швидше при попаданні в холодну воду, при алкогольному сп'янінні, а також після крововтрати або травм. Тривалий вплив низьких температур призводить до пригнічення функцій організму, а при тривалому впливові холоду і зовсім згасають. Людина може загинути, якщо температура тіла знизитися до 17-25 ºС.

Крім цього, до приймального відділення нашої лікарні звернувся 101 пацієнт, з них госпіталізували – 78,

надано амбулаторну допомогу – 23.

Читайте також: На Волині врятували п'яного чоловіка, який лежав у снігу (фото)

У травмпункт звернулося 90 травмованих, з них – 16 з переломами. 2 пацієнти були у стані сильного алкогольного сп’яніння, одного покусали тварини. 29 разів викликали вузьких спеціалістів з дому у позаробочий час. В операційному блоці хірурги виконали 33 оперативні втручанння.

Тому, закликаємо вас бережіть себе і близьких: без необхідності не виходьте на сильний мороз, перед виходом добре поїжте, правильно (одяг не повинен бути тісним) і тепло одягайтеся, вживайте більше теплої рідини, не вживайте алкоголю, пам"ятайте, що перебування дітей на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин", – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook