На вулиці Карбишева у Луцьку планують облаштувати новий пункт зливу відходів.

Читайте також: У лучан "здають" нерви через терор зливачів нечистот на вулиці (відео)

Про це йшлося 6 лютого під час засідання виконавчого комітету міської ради, пише ІА Волинські Новини.

Як розповів керівник комунального підприємства "Луцькводоканал" Віктор Гуменюк, підприємство готуватиме свої пропозиції на виконком щодо облаштування нового пункту зливу відходів, адже єдиним місцем зливу відходів є на вулиці Мамсурова.

"Це не дуже правильно, адже транспортні асенізаційні засоби з північно-західних районів змушені подолати все місто, від чого може бути неприємний запах. В січні ми звернулися до міської ради щодо розгляду можливості відкриття місця зливу відходів у промисловій зоні на вулиці Карбишева – це територія міста. На нашу думку, там є можливість облаштувати відносно нормальний пункт зливу, який може бути забезпечений тимчасовою спорудою", – зазначив Віктор Гуменюк.

Читайте також: На полігоні у Брищі знайшли трупні відходи

Що стосується Мамсурова, то, з його слів, ця земля не належить Луцьку, тому нічого не можна зробити, адже будуть претензії від ОТГ, тому зараз та територія використовується, як точка зливу. Однак відкриття іншого пункту є доцільним, адже в місяць асенізаційні машини здійснюють до тисячі рейсів.

"Якщо навіть наполовину розвантажити, то це буде доцільно з точки зору економії коштів для підприємців, адже ціна на їхні послуги є доволі високою, що збільшує ризики зливу нечистот недобросовісними громадянами", – підсумував керівник "Луцькводоканалу".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook