Чемпіонат України з легкої атлетики взяв старт у Луцьку на стадіоні "Авангард" 18 липня. Перший день був небагатий на фінали і це природно. Бар’єрний спринт прогнозовано виграла Анна Плотіцина, в чоловіків – Артем Шаматрін, причому із персональним рекордом. Багатоборець Олексій Касьянов був, до речі, тут бронзовим. На 10 кілометрах усіх з гандикапом випередив Микола Нижник, інформує Федерація легкої атлетики Волинської області.

Читайте також: "Поліська регата 2018": як це було?

У фінал метання спису відібралися відразу шестеро волинян на чолі із Павлом Палієм. Він почнеться сьогодні о 17:35. О 19:00 метатимуть фінал й жінки, серед яких троє волинянок.

Півфінали на 400 і 800 метрів визначили до фіналу (19 липня) тих, хто мав бути у них. Чемпіонка Європи рівнянка Наталка Прищепа, здалося, що бігла у пів-сили. На 400 метрах в жінок, де наразі божевільна конкуренція на кшталт жіночої висоти, у фіналі бігтиме чудове сузір’я – Климюк, Бризгіна, Бібік, Ляхова, Рижикова, Логвиненко, Мельник! Волинянин Єген Гуцол також особливо не викладався у півфіналі, тим більше маючи норматив на чемпіонат Європи. Чекаємо на швидкість від нього у фіналі.

Читайте також: Лучани – переможці на відкритому чемпіонаті Білорусі з плавання (фото)

Сьогодні на чемпіонаті відбудуться одразу кілька фіналів – на 100, 400, 800 метрах, жіночій висоті і довжині, чоловічій довжині і списі.

19 липня запрацюють й диво-віртуальні окуляри від Lenovo, а на доріжки "Авангарду" перебазується Дитяча легка атлетика. Увечері чекайте автограф-сесію від переможця жіночих стрибків у висоту і, звісно, того ж Бондаренка.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter