Сьогодні, 24 серпня, Україна відзначає 28-му річницю Дня Незалежності. В обласному центрі Волині теж відбулися урочисті заходи до державного свята. Зокрема, у Луцьку вшанували пам'ять Героїв, які загинули на Сході України, захищаючи територіальну цілісність країни та її незалежність.

Читайте також: Заполонив кожне серце: українців вразило унікальне виконання Гімну на День Незалежності України

Біля пам'ятного фотостенду "Герої Небесної Сотні" зібралося чимало небайдужих лучан. Вони зібралися, аби в скорботі схилити голови та покласти квіти до стели. Подякувати Героям та віддати шану загиблим Героям також прийшли голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, керівники області, військовослужбовці, учнівська та студентська молодь.

"І без імен помолимось за них,
За трошки вдачі світлої, простої.
В час зрад страшних і втрат таких гірких,
І без імен вони для нас герої".

Священнослужителі відправили панахиду, а учасники заходу поклали квіти до стели та пов’язали символічні синьо-жовті стрічки на знак пам’яті за полеглими Героями.
Закінчилось дійство виконанням державного гімну.

Опісля відбулася Хода Гідності від Тетрального майдану міста до Меморіального комплексу "Вічна Слава". Під час руху містом, до неї приєднувалися люди.

Читайте також: Президент Зеленський емоційно привітав українців з Днем Незалежності України (повний текст промови)

На місці майбутнього пам’ятника волинянам, які загинули захищаючи незалежність нашої держави на Сході України, присутні ще раз спільно помолилися за упокій душ загиблих воїнів та поклали квіти до пам’ятного знаку "Волинським Героям Небесної Сотні".

На завершення пролунав Державний Гімн України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook