На вулицях Глушець, Ковельська, Замкова, Галшки Гулевичівни у Луцьку встановили дорожні знаки 3.34. "Зупинку заборонено".

Читайте також: У Луцьку, 8 листопада, обмежать рух транспорту

Як повідомили у Департаменті муніципальної варти Луцької міської ради, це зробили у зв’язку з постійними транспортними незручностями, ДТП, підвищеною аварійністю, заторами, які утворюються на перетині вулиць Ковельська – Глушець, врахувавши скарги лучан щодо хаотичного паркування в районі ринку "Центральний" та з метою розвантаження дорожнього потоку.

Також муніципали нагадали, що біля ринку працює парковка, де можна залишити авто.

Окрім того, департамент муніципальної варти вручив припис ФОП Пахолку Л. щодо очищення земельної ділянки від старих авто та торгових лотків в межах ділянки, що він орендує на вул. Замковій з метою забезпечення належного функціонування там парковки, як це передбачено договором оренди землі.

Для зручного доїзду на вказану парковку та виїзду з неї, також встановлено знаки 3.34 і на вулиці Замковій.

Окрім того, повідомляють у департаменті, проаналізувавши проблематику паркування, там дійшли висновку, що особам з інвалідністю просто немає де припаркувати авто в районі Центрального ринку.

Роками біля ринку в "кишеньках" для паркування авто ставили з 7.00 до 17.00 ті, хто з них і приторговував горіхами, осипкою, крупами, цукром тощо, уникаючи відповідальності та створюючи незручності для учасників дорожнього руху.

Сьогодні встановили нові дорожні знаки 5.38 "Місце для стоянки" разом з табличками до них 7.17 "Особи з інвалідністю", та 7.4.4 "Час дії" (з 8.00 – 17.00).

Ці знаки поширюватимуться саме на ці спеціально відведені "кишеньки" для паркування транспортних засобів. Таким чином, у вказаних місцях матимуть можливість паркуватись лише особи з інвалідністю – з 8.00 до 17.00 години, що надасть змогу комфортно під'їхати та виїхати з місця для паркування. Окрім того буде нанесено і спеціальну розмітку жовтого кольору з настанням погодніх умов для цього.

Окрім того, відповідно до норм чинного законодавства усі водії з інвалідністю повинні мати на своїх автомобілях розпізнавальні знаки і мати при собі документи, що засвідчують у них наявність інвалідності, щоб уникнути постанови.

Читайте також: На Волині жінка, керуючи підводою, спричинила ДТП

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook