В обласному центрі Волині двоє шахраїв хотіли виманити гроші у начальника слідчого відділу Луцького відділу поліції. Шахраї зателефонували до поліцейського та представилися знайомим, який потрапив у ДТП і йому потрібно 200 тисяч, щоб «відмазатися» від прокурора.

Читайте також: У місті на Волині шахраї телефонують мешканцям від імені мера

Одному з шахраїв Луцький міськрайонний суд призначив покарання у виді позбавлення волі на 1,5 року, пише ІА Волинські новини.

Так, 2 лютого 2020 року невстановлена особа зателефонувала на стаціонарний номер телефону службового кабінету начальника слідчого відділу Луцького відділу поліції та представилася знайомим останнього. Під час телефонної розмови нібито знайомий розповів, що потрапив у ДТП, наїхавши на пішохода.

Після цього невстановлена особа, змінивши голос, представилася слідчим у кримінальному провадженні та повідомила, що зможе допомогти знайомому правоохоронця з вирішенням питання про закриття кримінального провадження, однак потрібно передати 200 тисяч гривень прокурору, який є процесуальним керівником в кримінальному провадженні, а також для матеріальної допомоги потерпілій особі.

Слідчий нібито реально сприйняв особу, яка йому зателефонувала за свого знайомого, однак сказав шахраям, що може надати лише 1850 доларів США, що еквівалентно близько 45 тисячам гривень. Злочинці погодилися.

Через годину в квартирі, де мала відбутися передача грошей, обвинуваченого, який я уродженцем Луганщини, затримали працівники поліції. Варто наголосити, що обвинувачений представився стажистом органів прокуратури та мав завезти отримані гроші до прокуратури. Ще один шахрай, матеріали щодо якого виділено в окреме кримінальне провадження, чекав обвинуваченого біля під’їзду, аби потім доставити до місця призначення.

Проте у суді обвинувачений відкинув свою вину, зазначивши, що приїхав до Луцька на роботу кур’єром, відповідно виконував кур’єрську роботу, жодних намірів заволодіти коштами він не мав. Щоправда, обвинувачений не міг повідомити суду будь-яких відомостей про роботодавця, умови працевлаштування, конкретні обов`язки, умови кур`єрської доставки, розмір та умови оплати праці, зазначивши, що спілкувався з роботодавцем виключно телефоном.

Читайте також: Дочка потрапила у ДТП: у Луцьку шахраї видурили у жінки 100 тисяч

Потерпілий правоохоронець розповів, що факт дзвінка нібито від його знайомого та прохання про передачу коштів дійсно був. Тож він залучив двох працівників поліції до виявлення злочинців.

Своєю чергою, ті зазначили, що обвинувачений прибув на обумовлене місце та представився стажистом прокуратури, озвучивши вимогу передачі йому коштів, які він доставить в прокуратуру.

Тож вивчивши всі докази та вислухавши свідків, суд дійшов висновку, що обвинувачений дійсно вчинив вищевказаний злочин. Йому призначили покарання у виді 1,5 року позбавлення волі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook