Співробітники управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції у Волинській області задокументували протиправну діяльність організованої групи, у складі шістьох осіб, котрі організували збут на території Луцька психотропної речовини амфетамін. 

Читайте також: У Луцьку "накрили" наркоторговця (фото)

Про це інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

Організаторами групи є жителі міста Луцька, 32 та 20 років. Зловмисники організували злочинну групу, до котрої увійшло ще троє лучан, які займалися збутом амфетаміну на території обласного центру через Інтернет, використовуючи створений ними канал в месенджері Telegram. Психотропну речовину збували за принципом так званих закладок, залишали їх в різних місцях Луцька.

У результаті проведення санкціонованих обшуків співробітники поліції вилучили 500 г амфетаміну, понад 40 штук уже готових та розкладених в різних частинах міста закладок, ваги, zip-пакети, мобільні телефони.

Читайте також: На Волині в молодика вилучили наркотики

Слідчі Луцького відділу поліції Головного управління Нацполіції в області за процесуального керівництва Луцької місцевої прокуратури двом зловмисникам оголосили про підозру у скоєнні злочину,  передбаченого ч. 3 ст. 307 (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Їм обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави.

Вирішується питання про оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу іншим учасникам групи.

Санкція статті передбачає, зокрема, до дванадцяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook