Дострокові місцеві вибори можуть провести у кількох областях після того, як так завершиться процес формування місцевих громад. Це може статись навесні. Повідомляє канал 24.

Читайте також: На Волині до нової ОТГ увійдуть вісім сіл

"Потрібно, щоб процес децентралізації завершився", – каже заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, депутат "Слуги народу" Олександр Качура.

Він анонсував, що це може статися навесні. У яких саме регіонах можуть відбутися дострокові місцеві вибори, Качура не повідомив. Однак зазначив, що є "проблемі міста", такі як Одеса, Харків, Луцьк та Київ.

"Я не виключаю такий варіант, тому що якщо процес децентралізації завершиться, всі громади будуть сформовані, тоді зрозуміло, що логічно перезавантаження. Але є багато регіонів, і я про це говорив і керівництву нашої партії, і Офісу президента, які слід перезавантажити зараз, – сказав він.

Зазначимо, про можливість швидшого проведення місцевих виборів у президентській партії говорять, однак конкретики мало. Зокрема, очільник Офісу Президента Андрій Богдан заявив, що місцеві вибори в Україні будуть проведені у короткі терміни. За його словами, вони мають продемонструвати владі на місцях, як до неї реально ставляться люди.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook