У Луцькому міськрайонному суді Волинської області відбулося засідання щодо обрання міри запобіжного заходу терористу Максиму Кривошу ("Плохой"), який 21 липня впродовж 12 годин утримував у заручниках пасажирів рейсового автобуса "Берестечко-Краснилівка" та погрожував підірвати його, якщо президент Зеленський не виконає його умови.

Засідання відбулося сьогодні, 23 липня о 15.00 у Луцькому міськрайонному суді Волинської області.

Додамо, що слідчі, які внесли клопотання про обрання міри запобіжного заходу до суду, просили суд затримати чоловіка на два місяці без права внесення застави. За словами слідчих, наразі Максим Кривош не йде на контакт. 

Перед початком засідання журналісти намагалися поспілкуватися із Максимом Кривошем, якому оголосили підозру за чотирма статтями – зокрема йому інкримінують тероризм.

Зокрема журналісти хотіли дізнатися причину та чи задовільнився він своїм вчинком. Натомість Кривош заявив, що ні про ще не жаліє, бо він "Плохой".

 "Я поганий. Гірший за вас. Я й обрав собі ім'я відповідне. Я Плохой. Я ні про ще жалію. А чи задовільнився я своїм вчинком – покаже час. Час розставить все на свої місця і ви зрозумієте, де правда, де брехня. Я здався сам, не було ніякого штурму. Я не цілився в людей. Я взагалі був готовий померти. Я хотів, щоб ми всі перестали обманювати себе", – заявив терорист, додавши, що не хотів та не збирався вбивати людей.


Після того як зачитала склад суддів, адвокат поклопотав, аби із його підзахисного зняли кайданки, адже він не поводить себе агресивно. На запитання судді, чи погоджується КАривош і надалі вести себе спокійно і зняти кайданки той відповів, що йому байдуже. Після цих слів суд відправився на перерву у 10 хвилин.

Додамо, що терориста Максима Кривоша захищає скандально відомий луцький адвокат Сергій Тиможинський, який захищав зловмисників, котрі зчинили перестрілку на автомийці у Луцьку.

Слідчі у своїх доповідях просять терористу 60 діб тримання під вартою.

Після доповіді слідчого сддя дав слово самому підозрюваному Максиму Кривошу і той повідомий наступне:

"В доповіді слідчого було дві відверті брехні: перша – з приводу посягання на життя поліцейського, в бік якого я кинув гранату. Заявляю, після того, як ми просиділи в автобусі 4 чи 5 годин я подзонив до Жені, який був моїм переговорником – це перший заступник начальника поліції і попередив, що зараз я викину гранату, яка не взірветься в сторону джипа. Чому? Тому що коли я подзвонив на 102 і сам попередив поліцію про свої дії я попросив, аби вони оцепили територію на 50 метрів. Я побачив снайпера біля того джипа, який знаходився саме в тому радіусі. Через півгодини я кинув гранату, яка зірвалася, але там вже нікого не було. Це будо попередження. Я не мав наміру вбивати поліцейського.

Друге – це моя вимога до Зеленського, аби я сказав щоб він звернувся до людей у відеозверненні та повідомив, що він терорист в законі. Ні. Зеленський єдиний із 24 людей, які були перерахован і у моєму списку мав зробити інші виомги. Цьому є документальне підтвердження", – сказав Кривош, додавши, що суд сам має вирішувати, що з ним робити далі, від його думки нічого не залежить.

Після того, як суд вкотре відправився на нараду, журналісти знову атакували запитаннями Максима Кривоша. Загалом чоловік повідомив, що коли виходив з автобуса, аби здатися, то попросив вибачення у всіх людей за свій вчинок, яким він тепер не пишається. Чоловік зазначив, що автобус був випадковий, він не планував до того, кого саме взяти в заручники. А на запитання, що було б, якби влада не виконала його умов, Максим Кривош не дав чіткої відповіді.

Окрім того, він звернувся до журналістів і зазначив, що "Плохой" – це апсевдо до його літературної книжки і воно не переводиться.

Терористу Максиму Кривошу (Плохому), який захопив у Луцьку автобус з 13 пасажирами, обрали міру запобіжного заходу. Його взяли під варту на 60 днів, до 18 вересня включно. Рішення прийняв Луцький міськрайонний суд сьогодні, 23 липня.

Головував на засіданні суддя Андрій Сівчук. Максима Кривоша підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258 (терористичний акт), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та вибуховими пристроями), ст. 348 (замах на життя працівника правоохоронного органу), ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook