Очільник міської поліції Олег Кічук озвучив перелік найбільш аварійно–небезпечних вулиць Луцька.

Читайте також: У Луцьку не вистачає поліцейських

Про це начальник Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області повідомив у своєму звіті за 2018–й рік, передає ІА Волинські Новини.

Так, згідно зі статистикою луцької поліції, до найбільш аварійно–небезпечних ділянок обласного центру відноситься проспект Відродження. Друге та третє місце у рейтингу вулиць, на яких трапляється найбільша кількість дорожньо–транспортних пригод, посідають проспект Соборності та вулиці Ковельська.

Четверту позицію серед аварійних ділянок займає вулиця Рівненська. Завершує вищезгаданий перелік вулиця Гордіюк.

Зі слів начальника поліції, найчастіше аварії у трапляються Луцьку світлої пори доби, а також за несприятливих погодних умов.

Серед найбільш поширених причин зіткнень назвали: перевищення швидкості, порушення правил маневрування, недотримання дистанції, проїзд на заборонений сигнал світлофора, порушення правил проїзду перехресть та перебування водія в стані алкогольного сп’яніння.

Читайте також: У Луцьку опублікували рейтинг найбільш кримінальних районів

Згідно зі статистикою луцької поліції, 85% учасників ДТП серед транспортних засобів становлять легкові автомобілі, 16% – вантажні і 4% – мототранспорт.

Із загальної кількості 546 ДТП сталися через керування транспортним засобом водієм напідпитку.

Загалом у 2018 році на території обласного центру трапилось 59 дорожньо–транспортних пригод, у результаті яких постраждали люди, серед яких – шестеро дітей. На жаль, із загальної кількості постраждалих внаслідок ДТП шестеро осіб загинули.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook