У Луцьку через смертельну аварію на вулиці Дубнівській, у якій загинув 10-річний хлопчик, біля школи №28 приберуть дві зупинки. Також на цій ділянці планують встановити знак обмеження швидкості. Про це стало відомо сьогодні під час робочої зустрічі у Луцькій міськраді, інформують на сайті установи.

Читайте також: З'явилися деталі смертельної аварії у Луцьку, в якій загинула дитина (фото)

Щодо ліквідації зупинок громадського транспорту біля Луцького ліцею № 28, начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Володимир Степанов повідомив, що підготовлено проект рішення про виключення цих двох зупинок з затвердженого переліку. Це питання розглянуть 8 вересня під час позачергового засідання виконкому.

Ще одним питанням було встановлення знаку обмеження швидкості поблизу школи.

Начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури департаменту ЖКГ Володимир Козел зауважив, що до кінця тижня відповідні дорожні знаки встановлять. Розробляється проєкт внесення змін у схему організації дорожнього руху. Після погодження її з патрульною поліцією, будуть встановлені дорожні знаки.

Щодо питання встановлення світлофору, то, за словами Володимира Козела, тут процедура значно довша. Першочергово буде замовлено проектну документацію. На її виготовлення необхідно щонайменше два тижні. Опісля проект проходитиме експертизу. Далі оголошуються конкурсі торги на визначення виконавця робіт. Згідно чинного законодавства, ця процедура триватиме місяць.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, у свою чергу, повідомив, що на будівництво світлофора із інфраструктурою необхідно орієнтовно 800 тисяч гривень. Кошти для цього планують п

Читайте також: Повідомили деталі смертельної аварії на Волині, у якій легковик влетів у фуру (фото, відео)

Також він додав, що направив лист до начальника управління патрульної поліції у Волинській області Департаменту патрульної поліції Андрія Крутеня з проханням провести аудит безпеки дорожнього руху біля навчальних закладів та закладів дошкільної освіти, терміново визначити небезпечні ділянки й подати пропозиції щодо підвищення безпеки на них.

За словами Андрія Крутеня, така робота проводиться постійно, але буде зроблена ще раз додатково і сформовані пропозиції.

"Із завтрашнього дня інспектори ювенальної превенції проводитимуть у школах зустрічі з учнями щодо роз’яснення дотримання правил дорожнього руху", – повідомив заступник начальника ГУНП України у Волинській області Сергій Козак.

Читайте також: У Луцьку мешканці перекрили дорогу, де у ДТП загинув 10-річний хлопчик (фото)

Нагадаємо, що 5 вересня, пообіді 50-річний водій транспортного засобу Газ-3307 здійснив наїзд на 10-річного хлопчика. Автопригода трапилася по вулиці Дубнівській у Луцьку. З важкими тілесними травмами дитину доправили у реанімаційне відділення Волинської обласної дитячої лікарні. Там, через годину після ДТП, від отриманих травм хлопець помер.

6 вересня люди влаштували мітинг, вимагаючи встановити біля ліцею №28 світлофор.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook