У Луцьку внесли зміни до рішення про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у Луцьку. Про це йшлося під час позачергового сесійного засідання 6 травня.

Читайте також: У Луцькраді повідомили, коли відновлять рух громадського транспорту

Депутати Луцької міськради дозволили поновити роботу низці закладів, зокрема агропродовольчим ринкам.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк наголосив про дозвіл на роботу магазинам, що торгують пестицидами, агрохімікатами, кормами, побутовою хімією та засобами гігієни, деталями і приладдям для транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, засобами зв’язку та телекомунікацій, у тому числі мобільними телефонами, смартфонами, планшетами, ноутбуками та іншими товарами, що відтворюють та передають інформацію, торгують технічними та іншими засобами реабілітації, транспортними засобами.

Також відновлять свою роботу зоопарк, установи з ремонту офісної та комп'ютерної техніки, устаткування, приладдя, побутових виробів і предметів особистого вжитку, діяльності з підключення споживачів до Інтернету, з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації та хімчистки.

Крім того, працюватимуть салони та майстерні оптики, а також веломагазини і майстерні з ремонту велосипедів. Магазини будівельних матеріалів, побутової техніки повинні організовувати роботу у режимі доставки.

Читайте також: У Луцьку послаблюють карантин: дозволили роботу агропродовольчих ринків (перелік)

Для усіх підприємств, установ, закладів, що не відносяться до вищезазначених та здійснюють торгівлю і обслуговування встановити максимально допустиму одночасну кількість відвідувачів з розрахунку 10 кв.м. на одного відвідувача.

Зокрема, депутати залишили заборону на роботу кінотеатрів, театрів, музеїв, галерей, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів, дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі спортивних, фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів, спортивних майданчиків та стадіонів.

Нагадаємо, що раніше депутати Луцької міськради внесли зміни до рішення про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, чим дозволили роботу деяких ринків міста з 7 травня. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook