Одразу три міжнародних проекти у транспортній сфері, зокрема і з залученням європейських інвестицій та грантів, впроваджуємо у Луцьку. Про це на своїй сторінці у мережі написав перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Читайте також: Делегація Луцької міськради привітала з тисячоліттям древній Брест

Зокрема, в місті реалізовують проекти з закупівлі 30 нових тролейбусів та тролейбусних мереж за кошти Європейського інвестиційного банку, по впровадженню електронної картки лучанина, а також по встановленню "розумних зупинок" у співпраці з краєм Ліппе (ФРН).

"Це означає, що нам довіряють міжнародні партнери, Луцьк дотримується взятих на себе зобов’язань, наші спеціалісти з управління міжнародного співробітництва та Департаменту економічної політики підтверджують свою фаховість і розширюють кількість міжнародних проектів та інвестицій, значна частина з яких – із залученням безповоротних грантових коштів.

Вчора відбулася чергова тепла зустріч із делегацією з партнерського краю Ліппе. Разом ми вже успішно реалізували проект по закупівлі та встановленню нових сміттєвих контейнерів і проведенню екологічних акцій", – йдеться у дописі.

Зі слів Григрія Недопада на черзі – новий етап співпраці по встановленню 14 "розумних" зупинок і 22 "розумних" табло в рамках проекту "Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька".

"Найцікавішим для Луцька є той факт, що фінансування проекту передбачає залучення грантових, а отже безповоротних коштів у сумі близько 7 мільйона гривень і лише близько 800 тис грн – кошти міського бюджету", – зазначає Григорій Недопад.

Окрім закупівлі та встановлення зупинок і табло громадського транспорту, проект передбачає закупівлю сервера, поїздку експертів транспортної сфери Луцька до краю Ліппе, організацію навчань для водіїв і перевізників, розробку стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури до 2024 року, поїздки експертів краю Ліппе до Луцька з метою супроводу реалізації проекту та консультування підготовки стратегії, виготовлення промоційних матеріалів, відео, розробку веб-сайту та мобільних додатків.

"Вчора відбувся черговий етап обговорення проекту. Спільно з німецькими партнерами опрацювали пункти договору, напрацювали часові рамки виконання пунктів програми. Приємно було почути схвальні відгуки наших німецьких партнерів про відчутні зміни у розвитку Луцька, про наше місто та ті заходи, які представникам краю Ліппе вдалось відвідати під час відзначення дня міста. Напрямок міжнародної співпраці ми продовжимо розвивати і поглиблювати, як найбільш перспективний і вигідний для Луцька, адже дозволяє залучати значні фінансові вливання і реалізовувати дійсно масштабні проекти. Робота над кожним із таких проектів кропітка і тривала, кожен пункт договору детально опрацьовується і розглядається обома сторонами.

Ведеться активна робота юридичного відділу та всіх департаментів, проводиться ряд експертних зустрічей, укладань договорів та обговорень. Але кожен із цих проектів ми доведемо до логічного завершення і вдалого результату. Адже це той шлях, який не тільки забезпечує динамічні зміни у Луцьку, але і утверджує позитивний імідж нашого міста серед багатьох країн світу та міст-партнерів", – йдеться у дописі Григорія Недопада.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook