Сьогодні відбулося засідання круглого столу, де на порядку денному єдине питання – поширення неприємного запаху в місті Луцьку.  Серед присутніх чиновники, екологи, муніципали, поліція, громадські активісти.

Читайте також: Сморід у Луцьку: в повітрі шукатимуть шкідливі речовини

Серед основних причин називають відходи виробництва м’ясопереробної галузі.

"Ми вже зафіксували порушення на вулиці Лідавській. Також на м’ясокомбінатах є печі, які спалюють ці кістки, адже ковельський ветсанзавод вже не працює. В нас є відео, де зафіксовано, як завозяться тварини на бойні, в які дні", - зауважила керівник департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська.

Також чиновниця наголосила, що були зафіксовані скидання стоків недобросовісними підприємцями у річку Сапалаївку.

Ще однією ймовірною причиною поширення неприємного запаху є насосні станції, які не встигають перекачувати такі об’єми стоків.

Також працівниками муніципальної варти були зафіксовані зливи нечистот біля готельно-ресторанного комплексу "Срібні лелеки" куди зливаються нечистоти з приватного сектору.

Досі невирішеним залишається питання зливів, які проводяться на вулиці Мамсурова, адже ніхто не досліджував, що туди зливають і в яких об’ємах.

Заступник міського голови Костянтин Петровчук наголошував на втручаннях і в дощову каналізацію. Не виключає чиновник і диверсійних вкидів з метою дискредитувати керівництво міста, зовсім забувши про лучан.

"Основне завдання – утилізація рештків тварин незабаром буде вирішене. Вчора рішенням сесії було виділено кошти на придбання крематора в якому і утилізовуватимуться рештки", - повідомив чиновник.

Також було вирішено  перевірити укладання договорів м’ясопереробними підприємствами на утилізацію рештків.

За результатами зустрічі була створена тимчасова робоча група щодо проблеми поширення неприємного запаху в місті.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter