У Луцьку засудили 68-річного водія за те, що у транспорт на момент перевезення зайшло на п’ять пасажирів більше допустимої норми.

Читайте також: Гіпс на руці та TikTok у телефоні: на Волині пасажирів обурила поведінка водія маршрутки

Як заплатити багатотисячний штраф за порушення карантинних норм, коли ти отримуєш мінімальну зарплату і ледве зводиш кінці з кінцями – у сюжеті телеканалу "Аверс", передає ІА "Волинські новини".

У Волинському апеляційному суді розглядають справу Володимира Шенгерета. Чоловік оскаржує рішення Луцького міськрайонного суду, згідно з яким його оштрафували на 17 тисяч гривень.

Володимир Шенгерета працює водієм маршрутки. І до його транспортного засобу сіло на кілька пасажирів більше, аніж дозволено. Чоловік наголошує: порахувати пасажирів під час руху фактично неможливо, бо потрібно слідкувати за дорогою.

"Попереджував їх, казав не заходити, якщо немає вільних місць, – пояснює у суді водій. – Пасажири як правило не слухають. Їм потрібно їхати. Неможливо проконтролювати. Сваритися з ними теж не виходить. Пасажири заходять, дітей садять, самі стоять".

Володимир Шенгерета розповідає, що нині отримує мінімальну зарплату, тому заплатити такий "космічний" штраф йому не під силу, тому й звернувся в апеляційну інстанцію.

Читайте також: На Волині легковик в'їхав у маршрутку

"Яку реальну шкоду становить таке порушення? Чи насправді епідеміологічна ситуація у місті може погіршитися, якщо у маршрутці замість 22 пасажирів їхатиме на 5 більше? І чи насправді, коли у маршрутці, припустимо, є хтось, інфікований коронавірусом, то саме кількість у 22 пасажири гарантує, що людина не інфікується хворобою від особи, яка, припустимо, сидить на сусідньому кріслі або стоїть поруч, навіть при мінімальній кількості пасажирів?" – йдеться в сюжеті.

До слова, штраф за водіння у нетверезому стані також становить 17 тисяч гривень. Хоча водій, який сідає напідпитку за кермо, несе значно більшу небезпеку для життя і здоров’я людини, аніж кілька зайвих пасажирів у маршрутці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook