З 22 липня у вірусологічній лабораторії  ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України" можна пройти ПЛР та ІФА-тестування на COVID-19 на платній  основі за адресою м. Луцьк, проспект Волі, 55. Про це інформує Волинський лабораторний центр.

Читайте також: В Україні за добу зафіксували понад тисячу інфікованих COVID-19 (статистика по регіонах)

ПЛР-тест показує наявність, або відсутність в організмі людини РНК вірусу. Завдяки цьому він може виявити у захворілого  коронавірус в перші дні зараження. Проводять ПЛР-тестування шляхом забору  зразків з верхніх дихальних шляхів (носоглотки) пацієнта. Такий тест визначає чи є у вас інфекція в даний час.

Установа пройшла верифікацію (відповідно до встановленої процедури Міністерством охорони здоров’я України), має право проводити ПЛР-тестування з метою дострокового припинення самоізоляції в зв’язку з перетином державного кордону та доступ до системи внесення результатів в рамках електронного сервісу "Дій вдома".

Оформлення документації здійснюється фахівцями обласного лабораторного центру за вказаною вище адресою щоденно, крім вихідних днів, з 8.30 до 17.00 год, перерва на обід з 13.00 до 14.00 год. Тел.: 0332757780.

Вартість одного дослідження на  визначення  корона вірусу  SARS-CoV-2 методом ПЛР – 976,82 грн, забір матеріалу – 91,85 грн. 

Результат дослідження  видається наступного дня  замовнику, або на вказану електронну адресу.

Читайте також: На Волині продовжує зростати кількість хворих на коронавірус (статистика по районах)

Рекомендації перед здачею аналізу:

за 3-4 години не вживати їжу, не пити, не чистити зуби, не полоскати горло, не вживати жувальну гумку, не курити;

за 6 годин до забору матеріалу  не використовувати лікарські засоби для зрошення ротоглотки та препарати для розсмоктування;

безпосередньо перед взяттям матеріалу не використовувати пастилки для освіження дихання.

Читайте також: На Волині продовжує зростати кількість хворих на коронавірус (статистика по районах)

Можна перевірити  наявність у себе титру захисних антитіл – імуноглобулінів М та G (тобто набутого імунітету) до  коронавірусу методом  ІФА. Біологічним матеріалом для дослідження є кров. Вартість одного дослідження  методом ІФА – 157,72 грн. Забір матеріалу  проводиться в найближчій  поліклініці, або в будь-якому  іншому медичному закладі. Результат дослідження видаємо замовнику, або на вказану електронну адресу. Проте, необхідно знати, що результат ІФА-дослідження не є підставою для  дострокового припинення самоізоляції.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook