У Луцьку у відповідь на звернення водіїв та зареєстровані петиції  ведеться робота з коригування проїзду на перехрестях та налаштування роботи світлофорних об’єктів.

Читайте також: Незаконна вирубка лісу: на Волині провели 24 обшуки та вилучили заборонені предмети (фото)

Про це повідомив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад у фейсбуці.

Зокрема, проведено зміну циклограм (часової програми роботи світлофора) на таких світлофорних об’єктах: перехрестя пр. Соборності-вул. Чорновола; перехрестя пр. Соборності – супермаркет ТАМ-ТАМ.

Також збільшено час проїзду з проспекту Соборності на заправку та стоянку супермаркету: перехрестя вул. Винниченка – вул. Потапова; збільшено час проїзду по вул. Винниченка: перехрестя пр. Відродження – вул. Рівненська; збільшено час проїзду по вул. Рівнененській: перехрестя вул. Рівненська – вул. Авторемонтна.

Крім того, змінено організацію дорожнього руху, замінено світлофорну колонку на вул. Авторемонтній та хзбільшено час проїзду на вул. Рівненській.

Читайте також: На Волині п'яний водій спричинив аварію та намагався відкупитися від поліцейських

Як наголосив Григорій Недопад, для зменшення часу простою автомобілів перед світлофором на об’єктах запроваджено зміни часової програми в залежності від часу доби та інтенсивності руху по напрямках на перехресті. Такі зміни відбуваються на наступних світлофорних об’єктах:

перехрестя вул. Карпенка-Карого – вул. Задворецька;

перехрестя вул. Рівненська – вул. Задворецька;

перехрестя вул. Рівненська – вул. Авторемонтна.

Читайте також: Автомобілі розбиті вщент: у Луцьку – аварія (відео)

Як звертають увагу водіїв, на перехрестях при виїзді з другорядного напрямку або при повороті праворуч одночасно дозволено перехід проїжджої частини пішоходам та згідно п.16.2 ПДР (Правил дорожнього руху ) "На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку".

Нагадаємо, наразі у Луцьку проводиться капітальний ремонт світлофорів, що реалізується за кошти співфінансування Луцької міської ради та Європейського Союзу в межах проєкту "Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма та Луцька" через Програму транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Роботи з організації дорожнього руху та налаштування світлофорів при ремонті виконується згідно з розробленим проєктом. Проте при введені в роботу об’єктів виникає необхідність коригування у зв’язку зі зростанням інтенсивності руху автотранспорту.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook