Декілька десятків містян зібралися перед місцем встановлення майбутнього монумента Степану Бандері, що на площі Героїв Майдану в Луцьку, аби вшанувати пам'ять героя, обговорити значення його націоналістичної діяльності для сучасного покоління, а також скласти плани щодо якнайшвидшого зведення пам’ятника на його честь, інформують Волинські новини.

Читайте також: У Луцьку сталась масова бійка під час святкування Нового року

109 років тому народився Степан Бандера. Тож символічно, що відзначення цієї пам’ятної дати поклало початок низці відкритих заходів політичного характеру, які проходитимуть упродовж усього року в Луцьку.

Зібрання розпочалося з молитви за Степана Бандеру, а також усіх сучасних героїв, які захищають Україну на сході. Потім усіх загиблих вшанували хвилиною мовчання. Також присутні поклали квіти до портрета Степана Бандери та заспівали патріотичних пісень.

Перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик зазначив, що 2018-й має стати роком підготовки до 110-ї річниці від дня народження Степана Бандери, тому надзвичайно важливо за цей рік зробити усе можливе, аби пам’ятник політичному діячу хоча б почали зводити,, але не біля РАЦСу, не біля нового ЦНАПу, а на площі Героїв Майдану.

Заступник виконувача повноважень Луцького міського голови Олександр Рачков, своєю чергою, підкреслив, що, незважаючи на свято Нового року, вшанувати Степана Бандеру зібралося чимало охочих, що свідчить про значну роль цього політичного діяча для українців.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook