Сьогодні, 20 лютого, виповнюється чотири роки, з дня тих трагічних подій, коли молоді хлопці поклали своє життя на вівтар справедливості у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

В обласному центрі Волині поклали квіти до пам’ятних знаків та пройшлися урочистою ходою центральними вулицями міста.

Читайте також: У США вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні

Представники духовенства відслужили молебень поблизу пам’ятного знаку за загиблими Героями.

"Річниця трагічних подій на Майдані сьогодні привела нас до могили загальної Небесної Сотні й до могили нашого Героя (Василь Мойсей, - ред), який покоїться тут. Спрага до свободи – це той дар, яким Господь за молитвами батьків нагороджує дітей. Не кожен народ бажає воістину свободи. Багато хто погоджувався з поневоленням і сидів у пітьмі, але це не характерно для українців. Свободолюбивість оцей внутрішній гонор, відстоювання своїх прав – незнищенні.



Ми сьогодні згадуємо Сотню, але це вже воістину історія, оскільки сьогодні кажуть: тисячі. Нами з острахом читається стрічка на телебаченні – ці люди свідомо віддають життя за нас", - зазначив владика Михаїл.

По завершенню присутні вирушили громадською ходою до пам’ятного фотостенду "Герої Небесної Сотні - Загинули за єдність України", що на Театральному майдані, пройшовшись центральними вулицями міста – проспектом Василя Мойсея та вулицею Винниченка, де поклали квіти та схилили голови біля фотостенду Героїв небесної сотні на Театральному майдані.

Петро Сосницький

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter