Співробітники Служби безпеки України викрили на зловживаннях керівництво Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради при проведенні конкурсу на виконання державного замовлення.

Читайте також: Волинський суддя-хабарник відпустив корупціонера з облавтодору

Оперативники спецслужби встановили, що двоє посадовців департаменту, недотримуючись встановленої законом процедури ще до публічних закупівель на виконання робіт з поточного ремонту вулиць, "штучно" визначили майбутнього переможця, повідомляє прес-служба СБУ у Волинській області.

Після чого обрана приватна фірма, яка попередньо виконала весь спектр робіт із ремонту дорожнього покриття, була офіційно оголошена переможцем тендеру на загальну суму понад один мільйон гривень. Щоб приховати свої злочинні дії та створити видимість правових підстав для перерахунку коштів із місцевого бюджету, чиновники сфальсифікували документацію щодо виконаних робіт, включивши до неї недостовірні дані щодо дат та строків надання ремонтних послуг.

Читайте також: Волинського митника судитимуть за отримання хабара

Наразі слідчі Управління СБУ у Волинській області провели досудове розслідування за фактом скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, та скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівництва департаменту ЖКГ.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter