У Луцьку на епідемічний сезон 2020-2021 років затвердили плану заходів з питань захисту населення Луцької міської територіальної громади від захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Читайте також: Одна людина померла: на Волині невпинно зростає кількість інфікованих COVID-19 (статистика по районах)

Про це стало відомо з розпорядження виконуючого повноважень міського голови Григорія  Пустовіта нав сайті міськради, пише Волинь.

У документі зазначено, що усі підприємства, заклади, установи та організації незалежно від форми власност, повинні здійснити відбір контингентів осіб, які підлягають щепленню проти грипу, контроль за створенням необхідного запасу мийних та дезінфекційних засобів, санітарно-освітню роботу щодо профілактики грипу та ГРВІ, доцільності проведення профілактичних щеплень проти грипу працівниками.

Управління охорони здоров’я та керівники комунальних закладів охорони здоров'я мають забезпечити формування резерву ліжкового фонду, складання плану перепрофілювання ліжок із можливим розгортанням палат інтенсивної терапії в перепрофільованих відділеннях.

 Управлінню охорони  здоров’я та керівникам комунальних закладів з метою мінімізації несприятливих наслідків захворювання та попередження поширення вірусу грипу доручено провести визначення обсягів щеплень проти грипу, в першу чергу серед осіб груп ризику, та відповідне інформування зацікавлених служб. 

Читайте також: Новий коронавірусний антирекорд: в Україні за добу зафіксували понад 4 600 нових випадків (статистика по регіонах)

Також їм доручено створити запас матеріальних ресурсів, необхідних на випадок епідемії (пандемії) грипу: антивірусні препарати, засоби індивідуального захисту, вакцини, обладнання, дезінфекційні засоби, медичні маски, діагностичні та витратні матеріали для проведення лабораторних досліджень і забезпечити обов’язкове проведення медичного огляду перед щепленням проти грипу особам, які звернулись за щепленням з вакциною, придбаною за власні кошти.

Управління охорони здоров’я та керівники комунальних закладів охорони здоров'я мають забезпечити формування резерву ліжкового фонду, складання плану перепрофілювання ліжок із можливим розгортанням палат інтенсивної терапії в перепрофільованих відділеннях. У разі ускладнення епізоотичної ситуації з грипу птиці сприяти ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області у веденні обліку осіб, які контактують із свійською птицею, та встановлення за ними медичного нагляду.

Також вони повинні провести семінари із лікарями та середніми медичними працівниками з питань діагностики, клінічних проявів захворювання на грип та його лікування, експертизи тимчасової непрацездатності, методів санітарно-освітньої роботи, вакцинопрофілактики, в першу чергу серед осіб груп ризику.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook