Члени виконавчого комітету Луцької міськради затвердили Положення про Алею почесних поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа. Про це йшлося під час засідання виконкому сьогодні, 18 березня.

Читайте також: На Донбасі окупанти обстріляли українські позиції із мінометів і гранатометів

Даним положенням нормативно закріплено виділення на міському кладовищі місця для поховання загиблих під час проходження військової служби в зоні проведення операції об’єднаних сил (АТО) на Сході України, для гідного пошанування подвигу загиблих військовослужбовців, прояву поваги та шани до їх самопожертви від влади та суспільства, уважного та дбайливого ставлення до родин загиблих, координацію ініціатив та заходів між органами місцевого самоврядування та територіальною громадою.

Зокрема, похованню (перепохованню) на Алеї почесних поховань підлягають військовослужбовці, працівники Національної поліції України, які загинули (померли, внаслідок отримання поранення, контузії) під час участі в бойових діях, в зоні проведення операції об’єднаних сил (АТО) на Сході України та які були зареєстровані або постійно проживали в місті Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, а також військовослужбовці, працівники Національної поліції України, сім’ї яких (батьки, дружина, діти) зареєстровані або постійно проживають у місті Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу.

Читайте також: Смерть забирає найкращих: помер український Герой, лучанин Юрій Дем'янюк − соцмережі

Рішення про здійснення поховання на Алеї почесних поховань приймається виконавчим комітетом міської ради на підставі повідомлення відповідного військового комісаріату, органу Національної поліції України про загибель військовослужбовця, працівника Національної поліції України під час участі в бойових діях, в зоні проведення операції об’єднаних сил (АТО) на Сході України.

Виготовлення та монтаж надмогильного пам’ятника існуючого зразка забезпечує департамент житлово-комунального господарства міської ради.

Підпоховання померлих членів родини до існуючої могили на Алеї почесних поховань заборонено.

Алея почесних поховань включається в перелік місць, де відбуваються офіційні заходи з нагоди Дня вшанування лучан, які загинули під час антитерористичної операції на Сході України 22 травня, Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, інших свят та пам'ятних дат.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook