У Луцьку та на території Прилуцького старостинського округу зменшили розмір податку на нерухоме майно.

Читайте також: У Луцьку дозволили повноцінну роботу ресторанів

Про це стало відомо 14 липня під час дистанційного засідання позачергової 87-ї сесії Луцької міської ради.

Керуючись пунктом 24 частини першої статті 26 та статтею 69 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Податковим Кодексом України, Постановою Кабінету Міністрів України від 24.05.2017 №483 "Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки", міська рада встановила податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території м. Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу.

Інші елементи податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (платники податку, об’єкт оподаткування та база оподаткування, податковий період, порядок обчислення суми податку та сплати податку, строки сплати податку) та відносини, що виникають у сфері справляння податку, визначаються згідно з Податковим кодексом України.

Читайте також: Стало відомо, які об'єкти на Старому ринку не будуть демонтувати

Депутат Ігор Поліщук вніс пропозицію зменшити ставку із сплати на нерухоме майно до 0,5% на нежитлову нерухомість.

"Треба дати людям можливість та сприяння вийти з кризи, яка спричинена багатьма факторами. Треба допомогти підприємцям пережити цей важкий час".

Тим часом його колега Павло Данильчук запропонував виключити з цього переліку заклади казино та гральних автоматів, а також резервуари для нафти, нафтопродуктів та газу.

Це рішення підтримали 33 депутати.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook