У столиці Литви Вільнюсі затримали колишнього голову правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) Петра Вовчука.

Читайте також: Верховна Рада зняла недоторканність з Дубневича та дозволила його заарештувати

У розшуку НАБУ він перебував від березня 2017 року. Його підозрюють у кримінальному провадженні за фактом завдання понад 60 млн. доларів США збитків підприємству, - повідомляє ТСН.

Дії Вовчука кваліфікують за ч.3 ст.28, ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.3 ст.28, ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
 
У НАБУ зазначили, що за даними слідства, представник міжнародного зернотрейдера та посадовці ДПЗКУ організували корупційну схему, за якою зерно, що належало держкомпанії, через низку суб’єктів господарювання було поставлено до Саудівської Аравії. Постачання відбувалося на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам. У результаті ДПЗКУ кошти не отримала, зазнавши збитків у розмірі понад 60 млн доларів.
 
Цю справу НАБУ почало розслідувати ще в липні 2016 року.

Читайте також: У будинку екснардепа Дубневича проходять обшуки

У Бюро уточнили, що дві особи пішли на угоду з обвинуваченням та компенсували завдані ними збитки в розмірі 60 тис. доларів. Справи щодо ще двох осіб – радника голови правління ПАТ "ДПЗКУ" та представника міжнародного зернотрейдера – скеровані до суду. Ще одну особу оголошено в розшук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook