У комунальному некомерційному підприємстві "Нововолинський Центр первинної медико-санітарної допомоги" заявляють про зростання кількость хворих на коронавірусну хворобу (COVID-19) та кількість звернень до сімейних лікарів та педіатрів по телефону. Про це інформують на сторінці медзакладу у Facebook.

Читайте також: На Волині школи перейшли на дистанційне навчання через складну ситуацію із COVID-19

У медичному закладі також просять не дзвонити лікарям вночі або вранці, а дати можливість відпочити лікарю та його сім'ї. Адже, лікар жива людина і йому потрібно відпочивати після роботи, щоб відновити сили.

"По можливості телефонуйте своїм лікарям з 8.00 до 18.00 години. У вечірні та нічні години у разі погіршення стану, після прийому жарознижуючих лікарських засобів, коли продовжує утримуватися висока температура чи з'являється задишка, ви можете проконсультуватися з диспетчером екстренної медичної допомоги за телефоном 103", – пишуть на сторінці підприємства.

У закладі зазначають, що при потребі номер телефону лікаря можна дізнатися у колцентрі за телефоном: 0977738260, який працює з 8.00 до 18.00 години, у суботу – з 9.00 до 14.00 години, де вам завжди відповість реєстратор. Також номери телефонів лікарів розміщенні на сайті закладу, фейсбук сторінці закладу та у інстаграм аккаунті pmsd.novovolynsk.

Читайте також: На Волині − 4 смерті від COVID-19: померлі мали важкий перебіг хвороби та двобічну пневмонію

"Всім пацієнтам з ознаками ГРІ, не заходити у медичний заклад, а телефонувати за номером реєстратури, щоб отримати інструкцію, як діяти далі. Візьміть до уваги, що лікар веде пацієнтів з ознаками захворювання по телефону, якщо стан не покращується на 4-5 день захворювання, тоді проводиться огляд пацієнта. ПЛР-обстеження проводимо з виїздом додому. Шановні пацієнти, сьогодні дуже велика кількість дзвінків та навантаження на лікарів, тому поважайте роботу свого сімейного лікаря та педіатра і його особистий час", – зазначають у медзакладі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook