На засіданні виконавчого комітету Ковельської міськради слухали про стан епідемічної, медико-біологічної ситуації в Ковелі, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

Читайте також: Лікарі розповіли, коли потрібно КТ при коронавірусі та розвіяли міфи про безсимптомну пневмонію

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

"Ситуація в місті щодо захворюваності погіршується. Серед причин – люди не дотримуються протиепідемічних заходів, нехтують засобами захисту", – інформувала завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ "Волинський ОЛЦМ України" Людмила Маляр.

Вона зазначила, що у місті та на Волині зріс показник захворюваності на 100 тисяч населення і становить 473, 8 та 438, 9 відповідно.

Людмила Маляр розповіла, що значно зросли потужності вірусологічної лабораторії у Луцьку. На сьогодні там за добу уже можуть проводити понад тисячу досліджень, у березні починали з 25. І тепер людям не треба тижнями чекати на результати. Зазвичай їх можна отримати наступного дня.

Читайте також: На Волині за добу зафіксували 394 випадки коронавірусу та вісім смертей (статистика по областях)

Серед позитивних новин і те, що збільшується кількість тих, хто одужав. У Ковелі число тих, хто хворіє, є стабільним – 300-350 осіб. Про це говорила медичний директор Ковельського МТМО з педіатрії Ольга Козачук. Вона також зазначила, що зайнято майже 60 % місць у стаціонарі, але на сьогодні не вистачає потужностей кисневої станції.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook