На Волині після родинного святкування в одному із закладів громадського харчування виник спалах гострої кишкової інфекції.

Читайте також: 39 чоловік госпіталізовані з важким отруєнням після весілля у ресторані Львова

Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр.

У місті Ковель за медичною допомогою станом на 11.06.2019 року вже звернулось 13 осіб, з них 2 дітей, з симптомами харчового отруєння. За результатами медичного огляду хворим встановили діагноз "Гострий гастроентероколіт". Стан хворих середньої важкості.

Для з’ясування причин та обставин виникнення захворювань закладом громадського здоров’я Ковельським районним лабораторним відділенням Державної установи "Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України" невідкладно розпочали комплекс протиепідемічних заходів та епідеміологічне розслідування.

Читайте також: Двоє українців отруїлись грибами

Під час епідеміологічного розслідування для проведення бактеріологічних, вірусологічних, фізико-хімічних лабораторних досліджень відібрано проби харчових продуктів, питної води, змиви з обладнання, посуду, інвентарю на харчоблоці харчової потужності, обстежили персонал та контаткних осіб. 

Лабораторні дослідження біоматеріалу від хворих та декретованих осіб, а також зразків навколишнього середовища тривають.

Читайте також: На вулиці, ринках і супермаркетах: як українців масово труять їжою

Для  вжиття заходів та остаточного визначення причини та  обставин отруєння людей  залучили Держпродспоживслужбу м. Ковеля.

Очікують результатів державного нагляду дотримання  санітарного законодавства та законодавства в сфері безпечності харчової продукції.

Епідеміологічне  розслідування триває.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook