З Ковельскього міського бюджету додатково виділять 600 тисяч гривень на придбання відеокамер з системою розпізнавання номерних знаків автотранспортних засобів. Відповідні зміни до міської "Програми профілактики правопорушень і злочинів на 2018-2020 роки" внесли депутати міської ради на черговій сесії, яка відбулась 26 березня.

Читайте також: Безпечне місто: на виїздах та в'їздах у Луцьк встановлять відеоспостереження

Попередньо передбачалось на 2020 рік лише 100 тисяч гривень. Однак, після звернення Ковельського відділу поліції ГУ Національної поліції у Волинській області до міської влади, було прийнято рішення про виділення у 2020 році 700 тис. грн. на встановлення камер відеоспостереження із зчитуванням інформації про номерні знаки транспортних засобів на в'їзних шляхах до м. Ковеля (вул. Луцька, перехрестя вул. Варшавської – Шевченка, Варшавської – Володимирської, вул. Брестська, вул. М.Левицького), – пише Кovelpost.

Система є автоматизованою. Тож це дасть змогу досить оперативно встановлювати авто, які розшукуються за підозрою у причетності до правопорушень чи злочинів. Нині ж поліція витрачає багато часу на виконання таких дій у ручному режимі.

Ті камери, які нині стоять на в'їздах у місто, будуть перенесені в інші громадські місця Ковеля. Нагадаємо, що за рахунок коштів міського бюджету торік встановили 11 камер відеоспостереження на залізничному вокзалі станції Ковель з виведенням зображення в кабінет чергового по вокзалу.

Читайте також: У Луцьку та на Волині встановлять блокпости: адреси

У Ковелі впродовж кількох років ведеться системна робота зі встановлення відеонагляду на території міста з виведенням зображення на чергову частину Ковельського відділу поліції. Наразі встановлено 18 камер, на що уже було використано 400 тисяч гривень бюджетних коштів (150 тис грн у 2018 р., 250 тис грн. - у 2019 р.).

У 2020 році, враховуючи прийняте на сесії рішення, на закупівлю і встановлення нового обладнання виділять 700 тисяч гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook