Міністерство охорони здоров’я пропонує внести зміни до постанови про роботу дитячих садків і шкіл у "червоних" карантинних зонах.

Читайте також: У Міносвіти повідомили, чи перейдуть усі школи на дистанційне навчання

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Главком.

Ляшко зазначив, що рішення про роботу дошкільних та навчальних закладів в "червоних" зонах мають прийматися спільно з місцевою владою та регіональною комісією ТЕБ та НС.

Також Ляшко повідомив, що в "червоній" зоні не будуть відразу застосуватися всі обмеження, а лише характерні для певної адміністративної одиниці, які дадуть найбільш позитивний ефект.

"Щоб ми мали спільну відповідальність центральної і місцевої влади за ті обмеження, які вводяться, що за ними буде здійснюватися контроль, і на це буде вплив. Тому школи і дитячі садочки є в переліку тих обмежень, які можуть заборонятися в "червоній" зоні, але рішення, чи будуть вони закриватися в цьому конкретному районі чи місті, буде прийматися спільно національним рівнем з органами місцевого самоврядування", – наголосив санітарний лікар.

За словами Ляшка, будуть запропоновані зміни стосовно роботи шкіл в інших зонах. Зокрема, якщо в навчальному закладі 50% і більше класів відправлено на самоізоляцію через виявлення хворих на коронавірусну інфекцію, то такі школи повинні закриватися на 14 днів.

Читайте також: Зеленський розповів, як Україна виходить з кризи

Ляшко додав, що ці та інші зміни можуть бути ухвалені на найближчому засіданні Кабінету Міністрів.

Як повідомлялося, з 14 вересня вступив у дію новий розподіл адміністративно-територіальних одиниць за рівнем епідемічної небезпеки. Так, у 37 адміністративних одиницях встановлено червоний рівень, у 86 – помаранчевий, у 173 – жовтий.

На даний момент "червоний" рівень, серед іншого, передбачає заборону роботи громадського транспорту, закладів освіти, ТРЦ, кафе і ресторанів, спортзалів, кінотеатрів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook