Вживання алкоголю не знижує ризик захворіти на гостре респіраторне захворювання COVID-19, викликане новим коронавірусом.

Читайте також: Не врятували: закордоном від коронавірусу помер українець

Про це інформує Центр громадського здоров’я МОЗ України.

"Часте та надмірне вживання алкоголю підвищує ризик виникнення різноманітних порушень в організмі. А у разі зараження, це може додатково ускладнити перебіг захворювання на COVID-19", − зазначають в ЦГЗ.

У Центрі нагадують, що "безпечної дози алкоголю не існує", вживання алкоголю є шкідливим для серцево-судинної системи, викликає гіпертонію та збільшує ризики інсультів і онкозахворювань. Непомірне споживання алкогольних напоїв викликає цироз печінки, гепатит, панкреатит.

"В Україні понад 70% людей, які померли від ускладнень, спричинених COVID-19, мали супутні серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок та легень. У деяких випадках − поєднання цих хвороб. Наразі не має імунітету, вакцин та ліків проти нової коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте також: В Україні скоро можуть запрацювати перукарні та кав'ярні: деталі

Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції − фізичне дистанціювання та щоденна гігієна", − підкреслюють у ЦГЗ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook