Україна на межі посилення карантину всередині країни. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні заявив – якщо кількість хворих перевищить показник – 60 пацієнтів на 100 тисяч населення, то уряд вводитиме жорсткіші обмеження. Наразі, за словами очільника МОЗ у нас їх  уже 57 пацієнтів. Із сучасною динамікою такий ріст може бути питанням кількох днів.

Читайте також: Зеленський закликав готуватися до другої хвилі епідемії COVID-19 в Україні

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пише ТСН.

"Ми аналізуємо цю ситуацію щотижнево. Почали з 11 травня пом'якшення обмежувальних заходів. Починаючи з 1 червня ми почали спостерігати ріст захворюваності на коронавірусну хворобу. І відразу стали попереджати, що це відбувається, перш за все, через повне нехтування всіма нашими правилами, рекомендаціями, які дає МОЗ. Не користуються масками, не дотримуються соціальної дистанції, не користуються антисептиками. І COVID-19 відразу нагадав про себе і почав спостерігатися зростання захворюваності. Якщо ми говоримо про показник активних хворих, які на сьогодні хворі на COVID-19, то він за 2 тижні зріз з 37 на 100 тисяч населення до 57 на 100 тисяч", – наголосив він.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив – якщо кількість хворих перевищить показник – 60 пацієнтів на 100 тисяч населення, то уряд вводитиме жорсткіші обмеження. Наразі, за словами очільника МОЗ, 57 пацієнтів. Із сучасною динамікою такий ріст може бути питанням кількох днів. 

Читайте також: У дитячому садочку в Луцьку – спалах коронавірусу

На питання, чи буде вводитися більш жорсткий карантин, Степанов відповів:

"У нас на сьогодні діє адаптивний карантин. Якщо ми кажемо про 60 на 100 тисяч населення, то цей показник вводився ще до старту ЗНО. Тобто якщо б на 22 червня цей показник перевищував би 60 на 100 тисяч населення, то ми були б вимушені відміняти ЗНО. Решта – в нас діє адаптивний карантин і в залежності від епідситуації в регіоні за поданням головного санітарного лікаря регіону вводяться ті чи інші обмежування. Вони стосуються громадського транспорту, дошкільних навчальних закладів, спортивних закладів, басейнів, але на території конкретної області в умовах адаптивного карантину".

Зазначимо, що в Україні можуть бути запроваджені додаткові обмежувальні заходи стосовно курортів, зокрема, Одеси через значне збільшення кількості інфікованих новим коронавірусом COVID-19. Для того, щоб цього не сталося і в Україні зменшилася кількість хворих, усі мають дотримуватися рекомендованих епідеміологічних правил.

Нагадаємо,  в Україні офіційно підтверджено 44 344 випадки коронавірусної інфекції. З них 706 було виявлено за минулу добу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook