Міністерство охорони здоров’я обіцяє під час запровадження електронного рецепта врахувати всі можливі аспекти, зокрема, наприклад, складнощі з користуванням мобільним телефоном для літніх людей. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі одного з українських телеканалів, повідомили прес-службі МОЗ, пише ТСН.

Читайте також: У МОЗ повідомили, що українців із симптомами коронавірусу обов'язково госпіталізуватимуть

"Під час запровадження електронного рецепту буде враховано все, зокрема і те, що, наприклад, у літньої людини немає мобільного телефону. У такому випадку сімейний лікар роздруковує медичний висновок з фото електронного рецепту, який є в системі", – пояснив він.

Степанов також повідомив, що зараз МОЗ розробляє та планує запустити наступного року електронний рецепт на інсулін, імуносупресивні лікарські засоби та на наркотичні засоби. 

"Ми будуємо систему таким чином, щоб можна було прослідкувати всі дії лікаря та анамнез пацієнта, що дуже важливо", – додав міністр.

Сьогодні, за його словами, ліки часто виписуються не на рецептурному бланку, а також нерідко громадяни самостійно купують їх і займаються самолікуванням, що дуже небезпечно для здоров`я.

Раніше при Міністерстві охорони здоров’я України створено робочу групу з впровадження електронного рецепта на лікарські засоби. У планах роботи відпускання за електронним рецептом:

Читайте також: На Волині помер чоловік інфікований коронавірусом

наркотичних препаратів, інсулінів, імуносупресивних лікарських засобів – 2021 рік;
антибіотиків – 2022 рік;

інших рецептурних груп лікарських засобів, визначених МОЗ, – починаючи від 2023 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook