В Україну прибули ліки, які ефективні у лікуванні коронавірусу. Новий очільник МОЗ розповів про ефективність препарату Плаквеніл. Першу партію ліків вже розподілили між областями.

Читайте також: Коронавірус атакує: в Україні знову збільшилась кількість хворих та померлих

Максим Степанов міністр охорони здоров'я розповів, що перша партія ліків вже в Україні, а завтра препарати відправлять в області. Про це він повідомив в ефірі одного з телеканалів, передає 24 канал.

Відомо, що фармкомпанія Sanofi передала Україні партію препаратів Плаквеніл, який низка країн визнала ефективним в лікуванні COVID-19.

Плаквеніл (гідроксихлорогін) – це антималярійний препарат, який належить до групи імунодепресантів. Він зменшує активність імунної системи.

Плаквеніл використовують для лікування артритів різної важкості, малярії, при хворобах шкіри та вовчанці.

"Компанія фізично передала препарати сьогодні. Передали 3 тисячі упаковок, завтра буде підписано наказ і ліки відправлять в області", – розповів Степанов.

За словами Степанова, Плаквеніл має активну речовину, який безпосередньо впливає на лікування при коронавірусу.

Читайте також: Вчені знайшли слабке місце коронавірусу

"В МОЗ вже є  домовленості з іншими фармкомпаніями, які теж виготовляють препарати з цією ж діючою речовиною. Вони будуть постачати нам препарати", – додав він.

Головне – за два дні ми розробили протокол лікування коронавірусу в Україні. Наші лікарі були не озброєні, вони не знали, чим лікувати хворих.Ми затверджили протокол, саме цими препаратами будуть лікувати українців, у яких підтвердять COVID-19.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook