На Чернігівщині на території військової частини у селищі Десна Козелецького району військовослужбовець-контрактник скоїв спробу самогубства і залишився живий. Про це повідомили джерела у ГУ НП в області.

Читайте також: На Волині знайшли зниклого хлопчика, який пішов гуляти і не повернувся

Згідно з інформацією, подія сталася ввечері 22 січня. Військовослужбовець контрактної служби, 1997 р.н., уродженець міста Львів, о 17:00 отримав вогнепальну зброю, але о 18:00 у наряд помічником чергового по В/Ч А1048 не заступив.

Чоловіка було виявлено з вогнепальним пораненням у ділянку серця за непрацюючою теплицею поблизу штабу військової частини. Він перебував при свідомості.

Військовослужбовець пояснив, що хотів скоїти самогубство. Пораненого доставлено до Деснянського військового шпиталю, де встановлено попередній діагноз – вогнепальне кульове поранення грудної клітки ліворуч із вхідним отвором та вихідним отвором біля кута лівої лопатки, травматичний шок ІІ-ІІІ ст.

Читайте також: На Волині зустріли тіло волинського воїна, який загинув від снайперської кулі на Сході (фото)

У навчальному центрі "Десна" цей інцидент не коментують, мотиви вчинку військовослужбовця невідомі. Водночас у військовій прокуратурі Центрального регіону України уточнили, що зараз тривають першочергові слідчі дії.

"Відкрито кримінальне провадження, кваліфікацію уточнюється, людина жива", – зазначили у відомстві.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook