Німецькі правоохоронці затримали колишнього народного депутата Олександра Онищенка в німецькому місті Аахен за запитом Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Відбулося затримання 29 листопада.

Читайте також: Скандальний нардеп-утікач заявив про повернення в Україну

За процедурою далі німецький суд має винести рішення стосовно його подальшої екстрадиції в Україну, про що у запиті просили українські правоохоронці. Також суд має визначити Онищенку запобіжний захід на період розгляду цього питання. Дата засідання ще невідома. Про це журналісти "Схем" дізналися від двох незалежних джерел у різних правоохоронних органах, – повідомляє "Радіо Свобода".

В очікуванні на призначення суду сам Онищенко перебуває під вартою.

Адвокат колишнього депутата Олег Іщенко відповів, що не готовий коментувати інформацію про затримання колишнього депутата.

У липні 2018 року НАБУ повідомляло про завершення досудового розслідування щодо Онищенка. Детективи також викликали його на допит.

За версією слідства, Олександр Онищенко причетний до розкрадання понад 1,6 мільярда гривень з 2013 по 2016 рік. Збитки підприємству "Укргазвидобування" оцінюються в більш ніж 740 мільйонів.

Читайте також: В аеропорту Києва затримали матір одіозного нардепа Онищенка, – ЗМІ

У розшуку в Україні Онищенко – з 2016 року. 

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що підозрюваного в організації корупційної схеми з розкрадання коштів під час продажу газу в рамках договорів про спільну діяльність з "Укргазвидобування" колишнього народного депутата Олександра Онищенка у грудні можуть екстрадувати з Іспанії в Україну.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook