20-го вересня у Нововолинську на Бош Авто Сервіс "Формула", шо знаходиться на вулиці Шахтарській, 27, відкрили станцію заправки для електромобілів. Користуватися нею можна безкоштовно всім власникам електрокарів. 

Читайте також: Роман Хорзов презентував новий "MOJO FITNESS" у Луцьку (фото)

Директор Бош Авто Сервіс "Формула" Богдан Бадзюнь зазначив, що проект був організований разом з компанією Tesla Club Ukraine.

"Сподіваємося, що кількість електромобілів в місті буде збільшуватися, адже користування ними економить бюджет і саме за такими автівками – майбутнє. Зарядити електрокар у нас на станції можуть і місцеві власники і ті, хто в Нововолинську проїздом", – зазначив Бадзюнь.

На офіційній презентації станції заправки був присутній заступник міського голови Володимир Рожелюк, який привітав від міської влади з такою подією та побажав розвитку в майбутньому.

Читайте також: На Волині відкрили сучасний спорткомплекс (Фото)

Першим клієнтом стала приватна клініка Нововолинська "Здорова сім’я". Вона придбала електромобіль, щоб мати змогу безплатно возити пацієнтів з інших міст на лікувальні процедури.

"Дя прикладу, із Сокалю логістики практично немає, люди не можуть добратися в клініку. А на курс процедур потрібно їздити щодня 10 днів. Тому ми вирішили заснувати таку послугу- безплатний проїзд пацієнтів. Адже близько 30% наших клієнтів з Львівської області. В той час, як Богдан Бадзюнь думав над відкриттям заправки для електромобілів, ми думали над придбанням автівки з електродвигуном", – розповів директор клініки Сергій Крижановський.

Після офіційного відкриття спробували зарядити електрокар.

Представник зі Львівшини мережі заправних станцій України Go To-U від Tesla Club Ukraine Руслан Хорінзазначив, що це не простий крок, адже інноваційні технології досить важко поширюються Україною, та дуже добре, що є компанії, які підтримують прогресивні технології.

Читайте також: У Луцьку майже три тисячі дітей розпочнуть навчання за вимогами "Нової української школи"

Зарядний пристрій приєднується до автомобіля, заряджається він 2-4 години. Підходить до усіх електрокарів.

Через мобільний додаток Go To-U можна забронювати час для зарядки електромобіля, бо поки що лише один вихід. Окрім того, Бош Авто Сервіс "Формула" пропонує не лише заправку, а й сервісне обслуговування електрокарів. Тут можна придбати необхідні запчастини.

У Нововолинську поки що кілька електромобілів, власники яких також відвідали офіційну презентацію станції заправки. Богдан Бадзюнь має надію, що з часом автівок, за якими майбутнє, у місті побільшає.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter