Для підприємства "Нововолинськводоканал" встановили нові тарифи. Вже з березня жителі шахтарського міста платитимуть за водопостачання по-новому. Що спричинило такі корегування?

Читайте також: Для українців запустили мобільний додаток для перевірки показників за світло та газ

У Нововолинську зростуть тарифи на воду та водовідведення. Таке рішення прийняли члени виконкому на черговому засіданні. За словами міського голови Віктора Сапожнікова такі зміни прогнозовані в зв’язку з збільшенням заробітних плат та зростанням цін.

"Тому що підвищується мінімальна заробітна плата, тому що підвищуються енергоносії, вартість матеріалів і так далі. Це робиться фактично в автоматичному режимі. 1.01 СТИК 1.06 Для того, щоб якість послуги не погіршилась хоча би, бо комплектуючі збільшуються. Оце щоб не погіршувалося, оце робиться. Бо завтра не буде кому працювати: зварювальника не буде, верстатника не буде, шофера не буде, – ніхто вже за 8 тисяч гривень не хоче працювати в комунальній системі", – пояснює Віктор Сапожніков, Нововолинський міський голова.

Читайте також: У місті на Волині зростуть тарифи на комунальні послуги

Хоч і підприємство "Нововолинськводоканал" не є збитковим, та прибутків воно не має – каже Віктор Сапожніков.

"Ні, воно не збиткове, але прибутків воно не має. І якщо, наприклад, в Фінляндії деякі місцеві бюджети мають до 70% доходів від експлуатації комунальних підприємств, то ми навпаки з бюджету ще виконуємо роботи, а не те щоб була якась там складова інвестиційна і так далі", – зазначив Віктор Сапожніков, Нововолинський міський голова.

Коригування тарифу здійснюється автоматично, та за словами Нововолинського міського голови таких змін ніхто не хоче – але вони мусові.

"Наша задача сьогодні – це вижити і дати тим людям, от хочу я не хочу, згідний чи ні – та хто ж погодиться коли збільшується тариф 3.25 СТИК 2.54 Ми не знаємо, це програмно цільовий метод. Він розрахований на 5 років. Тому що ми не знаємо – головний постачальник нашого бюджету це по ДФУ 3.03 СТИК 3.33 Сьогодні треба, щоб ця послуга була в місті", – каже Віктор Сапожніков, Нововолинський міський голова.

До слова, зараз у Нововолинську діють такі тарифи: 

А будуть такі: 

Нові тарифи ввійдуть у дію вже з березня цього року.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook