Патрульна поліція Волині відреагувала на інформацію щодо того, що їхні працівники викинули виявлену імовірну "закладку" наркотиків у канал.

Читайте також: У Луцьку поліцейські викинули "закладку" наркотиків у канаву (відео)

"Учора в соцмережах громадянин розмістив допис про те, як він помітив нібито так званого "закладчика" у парку та після цього викликав поліцію, повідомили у прес−службі патрульної поліції Волині.пише Волинь24.

Зазначимо, що випадки схожих телефонних дзвінків на службу 102 щодо так званих закладань, можливо, наркотичних речовин почастішали. Це спричинено закриттям гральних закладів, де в основному полюбляли перебувати підозрілі особи з забороненими речовинами. Патрульна поліція на постійній основі перевіряла такі заклади і часто виявляла там осіб з наркотиками. Тож ми дякуємо громадянину, що він проявив громадянську позицію, сповістивши поліцію.

Патрульні відреагували на кожен дзвінок цього громадянина.
Після першого дзвінка заявник повідомив, що допомога поліції вже не потрібна, адже особа, яка, на його думку, порпалась у землі і щось лишила, уже пішла. У цьому й криється основна проблема: поліцію сповістили запізно і дали людині спокійно піти. Крім того, заявник не надав жодного опису підозрілого чоловіка.

Опісля цього оператор з лінії 102 повідомив патрульних, що від парку до педколеджу піднімаються дві дівчини, які також порпались у землі, щось шукаючи. Виявилось, що цю інформацію також надав заявник. Патрульні перевірили дівчат, і нічого підозрілого в них не виявили. Натомість, вони повідомили екіпаж, що чоловік з собакою хотів їм щось продати, ті злякались. З ними провели профбесіду.

Потому заявник знову телефонував на 102 і повідомив, що його собака знайшла підозрілий згорток. Звісно, у цьому випадку патрульні мали б повідомити слідчо−оперативну групу про знайдене, однак зробили це згодом. Щодо викидання згортка, то це неприпустимо: ми з’ясуємо ситуацію та проведемо службову перевірку.

Коли прибула слідчо−оперативна група, приблизно о 15.30, то вилучила згорток з білою порошкоподібною речовиною, ззовні схожою на амфетамін, вагою близько 1 грама. Речовина направлена на дослідження.

Загалом, щодо цієї ситуації, інформуємо громадян, що в разі виявлення підозрілих осіб, які щось, на вашу думку, закладають, необхідно негайно сповіщати поліцію за номером 102 і, по можливості, затримувати зловмисника. Також варто прослідкувати за людиною, передати поліції її детальний опис тощо. Знадобляться і фото та відео, які передаються в орієнтуванням екіпажам патрульної поліції.

Неодноразово бували випадки, що в управлінні протидії наркозлочинності уже знали таку особу або ж вели щодо неї відпрацювання, документували правопорушення. Тобто робота в цьому напрямку ведеться, поліція збирає ряд доказів, аби довести причетність тих чи інших підозрілих громадян до певних злочинів.
Тому не робіть поспішних висновків та не залишайте необдуманих коментарів", − повідомляє прес-служба.

Від початку 2020 року патрульними розкрито 4 правопорушення, пов’язані з наркотиками.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook